TreProx.eu

The TreProX project held a weeklong workshop on 10-16 October 2021. The subject was wood quality and standards of wood sorting as well as methods used in maximizing the quality of timber in growing forest stands. Members of the project are the Agricultural University of Iceland, the Icelandic Forest Service – Skógræktin (IFS), Tretaekniradgjof sfl., the Linnaeus University (Sweden) and the University of Copenhagen (Denmark).

40 participants joined the workshop from Iceland, Sweden, Denmark, New-Zealand, Nepal and China. The comprehensive program included both lectures and field trips to interesting locations.

Íslenska

Á vegum TreProX-verkefnisins var haldin vikulöng vinnustofa dagana 10.-16. október 2021. Viðfangsefnið var viðargæði og viðmið um viðarflokkun sem og aðferðir sem notaðar eru til að hámarka gæði timburs í skógrækt. Aðilar að verkefninu eru Landbúnaðarháskóli Íslands, Skógræktin, Trétækniráðgjöf sfl., Linné-háskólinn í Svíþjóð og Kaupmannahafnarháskóli. 40 þátttakendur tóku þátt í vinnustofunni frá Íslandi, Svíþjóð, Danmörku, Nýja-Sjálandi, Nepal og Kína. Á fjölbreyttri dagskránni voru bæði fyrirlestrar og vettvangsferðir á áhugaverða staði.